Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога светва лампата за бензина?На 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кога светва лампата за бензина?На 145

Въпроса сигурно е тъп ама един прятел има 145 и не знае кога му светва лапата за резервата на резервоара.Вика че стрелката му подминава средата между последните 2 чертички на скала, а лампа не свети.И си мисли че е изгоряла! При мен на 156-цата лампата светва почти веднага след предпоследната черта, но за 145 нямам представа И съшо да попитам колко литра е резервоара и колко е резервата?

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

на 145 тая лампа свети когато й текне на нея и всяка кола има собствено мнение
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Зависи кое табло, и с кои мотор. Защото са 42 и 52 литра, иначе на около 8 литра светва, но много зависи и кое табло е -демек коя година

Comment

Тук нешо бъркаш май брат иначе наистина светва когато си иска
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На моя пушилник тая стрелка е само за красота сложена май Показва всичко в зависимост от наклона, под който се намира колата Иначе горе долу светва на средата на последната четвъртинка ..
          Alfa Romeo 155 1.8TS '93
          Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

1.6TS 09.99 година е моята, лампата светва около средата на последното деление, стурва ми се на 4л....което по мои изчисления са под 30км в софия...
            Резервоара ми е около 50л....

ПС.Тая стрелка си е ...майката....последния път, когато ми свърши бензина, бях под лек наклон и даже не светеше резервата....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

В книжката, която имам в колата пише, че за всички двигатели резервоара е 51л., а резервата е между 5 и 8 л. Много ми е интересно защо е между 5 и 8? Как така варира, може би в зависимост от обезвъздушаването?

Ето табличката:
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

просто грешката на уреда е 3 литра
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Тая таблица не е вярна,на КУВЕ и ТИ резервоара е 61 л.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И моята лампа почва да мига около средата между последните две чертички и веднага сипвам.
                    sigpicex
                    147Q2
                    300bhp/606nm
                    Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

минавал сам 50 км. градско сас свете6та лампа,за проба е не в софиа,дето и 30км. са много,при моита барака светва под половината,преди последната 4ерта,без да я ла6кам по завоите
                      alfa romeo 145 1.6 t.s.
                      alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

Здравейте

На моята лампата за резервата светва малко под средата между двете чертички. Засичал съм я - в града минавам 50 км. и издъхва.
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

ХхХАХахХАхаХА
                          При мен е голям смях......
                          Вчера слагам 30 лв. на да речем празен резервоар,
                          минавам 50-60км градско и днес слагам още 30......
                          Ми кво да ви кажа..... Лампата даже не си и помисли да изгасне.....
                          Взех да се притеснявам, и сериозно да се замислям с какъв резервоар е тая кола......
                          Сложих след последните 30 (след не-повече от 20 км градско) пак 10 лв...... и ОООО ЧУДООО....... Имаше Лампено затъмнение за ХаххаХА Коколо 30 мин

Разправят, че това било италианското чувство за хумор
                          http://luchi.bg/ Парапети

Comment

ха ха ха голяма история е с тия лампи на предишната ми кола колкото и да сипвах все си светеше и стрелката си стоеше почти на червено и се покачваше когато си поиска. Дали датчика(пуплавака) имаше някъв проблем свързан с нивото на резервоара в зависимост от тректорията на автомобила. Така,че все си карах на магия! Добре, че знаех за определено количество колко горе долу минава.
                            Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                            FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                            sigpic

Comment

Ама да си припомним, че не е хубаво да се кара на светната лампа много, че можем да получим ламБен удар... рано или късно
                              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                              X